11 квітня 2019 року в Житомирському державному технологічному університеті кафедрою міжнародних економічних відносин проведено Всеукраїнський форум з проблем міжнародних економічних відносин “РОЗВИТОК МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ДИСБАЛАНСІВ”.

В роботі Форуму взяли участь 86 учасників із 46-ти Закладів вищої освіти із України, 1-го із Республіки Білорусь та 3-х із Республіки Польщі. Свої виступи в онлайн-форматі презентували Богдан Головаш, к.е.н., доцент, доцент кафедри економічної теорії, обліку та оподаткування Київського національного університету будівництва і архітектури та Якуб Кубічек з Економічного університету в Катовіце.

В межах заходу представлено та обговорено результати наукових досліджень науковців щодо стану, тенденцій та перспектив розвитку міжнародної торгівлі в умовах глобальних економічних дисбалансів, існуючого у світі агресивного протекціонізму та фінансових шоків.

В межах Форуму розглянуто та висвітлено ряд актуальних та дискусійних напрямів:

  1. Глобальні тенденції розвитку міжнародної торгівлі
  2. Проблеми регулювання міжнародної торгівлі та шляхи їх вирішення
  3. Зовнішня торгівля України: виклики і перспективи
  4. Проблеми митного оформлення та оподаткування експортно-імпортних операцій економічних агентів

З доповідями виступили молоді вчені та студенти із Польщі та України. Учасники Форуму обмінялись досвідом та результатами наукових досліджень, жваво обговорили дискусійні питання.

Активну участь у форумі взяли студенти академічних груп МЕ-2, МЕ-3, МЕ-4. Виступи студентів відзначились глибиною дослідження розглянутих питань та змістовністю запитань до доповідачів. Форум пройшов у дружній та науковій атмосфері!

1
2
3
4
5
6