До святкування Дня Європи в Україні протягом 13-16 травня 2019 року  студенти факультету обліку і фінансів ЖДТУ долучилися до святкування Дня Європи. Зокрема для студентів спеціальності «Облік і оподаткування» проведено лекцію в Чеському центрі освіти і культури ім. Вацлава Длоугі при ЖДТУ щодо особливостей навчання у Чеській Республіці за участю викладачів кафедри обліку і аудиту та студентів груп ОО-1 та ОО-2к факультету обліку і фінансів. У рамках лекції студентки Александрова Єлизавета та Якимцева Юлія поділилися своїми позитивними враження щодо їх навчання у літній школі в Південночеському університеті міста Чеське Будейовіце. Організаторами заходу були куратори Іваненко В.О. та Лайчук С.М.

Також проведено заняття на тему «Україна – ЄС», що є актуальною, оскільки допомагає зрозуміти доцільність вибору курсу на європейську інтеграцію з точки зору географічного положення країни, політичних, соціальних, економічних та культурних чинників. Студенти розглядали, аналізували та дискутували із проблеми сучасної соціально-економічної політики в рамках Україна-ЄС, в контексті економічної інтеграції.

Студенти спеціальності Міжнародні економічні відносини взяли участь у відкритому онлайн-уроці “Європа починається з тебе”, де дізналися про те, як впровадження європейських цінностей та стандартів впливає на якість життя в Україні. Відбулася дискусія на тему «Україна – це Європа», в якій студенти обґрунтували власне бачення розвитку України не лише на карті Європи, але й в складі розвинених європейських країн. На завершення лекції студенти підготували цікаві завдання на польській мові на знання географії, історії та економіки європейських країн.