03-13 листопада 2018 року студентка групи МЕ-3 спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Марія Миронюк відвідала Польщу в межах програми Study Tours to Poland.

«Нещодавно я стала учасником програми Study Tours to Poland (STP).

STP – це не туристична поїздка, не перерва в освіті – це 12 днів інтенсивної праці, але зовсім іншої, ніж у студентському повсякденні. Програма візиту досить насичена – небагато часу лишається на відпочинок – і має допомогти учасникам придбати новий досвід, знання та навички.

Реалізація проекту передбачає працю у міжнародній групі, а також спільне дозвілля, пізнавання нових місць та цікавих людей. Це також час на отримання нового досвіду та можливість ділитися з іншими вже здобутим. А ще можливість будувати спільні плани та мріяти про майбутнє.

STP – це навчальні візити до Польщі студентів , молодих спеціалістів та професіоналів з країн Східної Європи. Такі візити допомагають ознайомитись із Польщею та обмінятися досвідом у сфері демократичних і ринкових реформ , будуванні правової держави , зміцненні місцевих громад та громадянських ініціатив .

Я побувала на зустрічі з представниками політичних партій, неурядових організацій, власником бізнесу у сфері агро-туризму, бургомістром міста Вадовіце (Батькіщини папи Івана  Павла II), дискусії з представниками бізнес-інкубатора, у занятті на теми: “Усна історія”, “Третій сектор і волонтерство”, “Антидискримінаційний воркшоп”, “Безпека в інтернеті”. Крім того, я взяла участь в поході у Вавель (Краківський замок), поїздці у гори, екскурсії в музеї – і це лише невелика частина програми візиту.

Для мене STP став величезним стрибком у моєму саморозвитку, допоміг розширити свій кругозір, познайомитися з цікавими та неординарними особистостями, які у свої 20 років мають величезний багаж знань у різноманітних сферах: від реклами і дизайну до макроекономічних процесів.

STP – це незабутні дні, цікаві зустрічі, пізнавальні заняття, незвичайні екскурсії і поїздки.

STP – це саморозвиток і самовиховання.

STP-це здійснення мрій.

Отже, якщо ви обираєте між “так” і “ні”, то однозначно “так” – подавайте документи на програму. Це того варте, це подорожі, люди, нові відкриття і 2 тижні насиченої програми занять і зустрічей» (Марія Миронюк, МЕ-3).

Кафедра міжнародних економічних відносин пишається своїми економістами-міжнародниками та бажає Марії і надалі збагачуватися новими знаннями та враженнями!