9 листопада 2018 року студенти-міжнародники взяли участь в регіональному візиті Спілки Українських Підприємців (СУП) у місті Житомирі.

«Зовсім нещодавно ми мали можливість відвідати зустріч, організовану Спілкою українських підприємців. Організація зовсім молода, але вже має свої успіхи. Нам, як студентам, було цікаво послухати про практичні проблеми ведення бізнесу в нашому регіоні з вуст реальних підприємців. Також дізналися про український аналог рейтингу Doing Business – Ukraine now, де Житомирська область посіла 3 місце. Звичайно перспективи зростання є, адже кожен з регіонів набрав ледве половину від загальної суми балів, проте зростання Житомирщини з моменту минулорічного рейтингу очевидний – з 11 місця до 3. Це дає сподівання на краще майбутнє для вітчизняного бізнесу. Рада, що такі заходи відкриті для студентів, адже для нас дуже важливо бути «підкованими» не лише теоретично, а й мати можливість аналізувати реальну ситуацію на ринках (Анна Саакян, група МЕ-1)

«Було цікаво детально ознайомитись з діяльністю Спілки та почути, як саме її представники надають підтримку учасникам-підприємцям у вирішенні проблем. Це організація, яка об’єднує підприємництво і разом робить його сильнішим. У другій частині заходу було представлено рейтинг Doing Business щодо українських міст і ми з приємністю дізнались, що місто Житомир знаходиться на третьому місці» (Алла Шпедько, група МЕ-1)

«Спілка українських підприємців сподобалась тим, що вона віддалена від влади, тобто до складу СУП не входять особи, які представляють інтереси влади. Цікаво те, що представники спілки дали вичерпні відповіді на найгостріші та найболючіші для бізнесу питання, поставлені на зустрічі. Хотілося б подякувати спікерам на цій зустрічі та побажати процвітання цій організації» (Альона Лишняк, група МЕ-1)

Кафедра міжнародних економічних відносин ЖДТУ вдячна організаторам зустрічі та спікерам за корисну інформацію, натхнення до самовдосконалення, а також заохочення до змін у країні.