6 листопада 2016 р. в стінах Житомирський державний технологічний університет кафедрою міжнародної економіки за підтримки та сприяння Ректорату ЖДТУ та керівництва факультету обліку і фінансів було організовано зустріч з представниками польськомовної спільноти (учнями шкіл, студентами та їх батьками, представниками громадських організацій) в рамках програми „Biało-czerwone ABC”, спрямованої на підтримку польської освіти в Україні від Фонду Свобода і Демократія (Fundacja Wolność i Demokracja). Представниками Фонду (зокрема асистентом кафедри обліку і аудиту Anna Semenets) були проведені тренінги, які мають на меті поліпшити співпрацю учнів, батьків та вчителів у польському середовищі.

На відкритті зібрання завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук Ekaterina Romanchuk привітала учасників польською мовою. Вона представила переваги здобуття економічної освіти на Dekanat Fof, а також особливості навчання за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини». Учасники зацікавилися практикою щодо викладання двох іноземних мов професійного спрямування (англійської та польської) для економістів-міжнародників, можливістю участі у літніх та зимових мовних школах у Польщі.

Особливий інтерес викликала впроваджена факультетом обліку і фінансів ЖДТУ програма «Подвійний диплом» з ВНЗ Польщі.

Також перед учасниками виступила доктор економічних наук, професор кафедри обліку і аудиту Людмила Чижевская, яка розповіла про можливості навчання студентів у Чехії у вузах-партнерах ЖДТУ.