25.11.2015 р. в Житомирському державному технологічному університеті кафедрою бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності в рамках наукового гуртка “Аналітична оцінка та контроль бізнес-процесів суб’єкта господарювання” проведено зустріч студентів п’ятого курсу факультету обліку і фінансів спеціальності “Облік і аудит” з аналітиком ТзОВ ТВК “Перша приватна броварня” А. Липовою. Зустріч була присвячена проблемам працевлаштування випускників, на якій активно обговорювались питання переваг освіти за спеціальністю “Облік і аудит”, перспектив і можливостей працевлаштування, в т.ч. на посаді аналітик, якостей, якими має володіти майбутній аналітик.

 

Враження слухачів

 

25 листопада відбулася зустріч аналітика ТОВ «Перша приватна броварня» з студентами ЖДТУ. Зустріч була досить цікавою та інформативною, однак і короткою, тому дуже хотілося б поспілкуватися ще!!! Слід відмітити, що завдяки таким зустрічам студентів і практичних аналітиків, а особливо зустріч з Анною Липовою – випускницею ЖДТУ, яка нещодавно робила свій вибір, як і ми, принесла багато корисного для нашої групи. Для себе я зрозуміла, що професія аналітика досить творча, складна та відповідальна, яка завжди потребує самовдосконалення.

Хочу відмітити, що завдяки таким зустрічам, я змінила свій погляд на дану професію, тому в майбутньому хотіла б себе спробувати в даній сфері.

Чекаю подальших зустрічей!!!

Шайдецька І., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Зустріч з аналітиком ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня» була цікавою. Завдяки цій зустрічі дізналась про те, що незважаючи на відсутність досвіду, але маючи гарні знання, які надаються в нашому університеті можна знайти досить цікаву та успішну роботу. Анна Липова,пропрацювавши лише 6 місяців на посаді аналітика, навела мені достатньо аргументів, щоб я зацікавилась і захотіла працювати на такій же посаді. В майбутньому хотілося б ще раз зустрітись з Анною для отримання більш детальної інформації стосовно завдань які вона виконує.

Сірацька А.,студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Завдяки отриманій нагоді, сьогодні, 25 листопада, була можливість послухати лекцію Анни Липової – аналітика «Першої приватної броварні».

Вона поділилася досвідом роботи, як аналітика, розповіла перші свої кроки в працевлаштуванні після закінчення університету. Дала зрозуміти, що працювати на посаді аналітика, це не лише отримувати заробітну плату за обсяг роботи, це в першу чергу – отримувати задоволення від своєї справи і така робота – хоббі, що кожного дня хочеться працювати та відкривати щось нове та цікаве для себе.

Отже, необхідно мати впевненість в собі змінювати середовище роботи, якщо воно вам не подобається і крокувати вперед, досягати чогось кращого та бути при цьому всьому ще й щасливим від того що ти робиш. Не потрібно боятись співбесід, адже хто шукає, той завжди находить і хто стукає в двері тому завжди відчиняють.

Самосей А.В., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Зустріч із аналітиком компанії «Перша приватна броварня» змусила задуматися про майбутні кроки до працевлаштування. Відразу захопили дружній характер розмови та легка атмосфера спілкування. Спілкуючись із гостею, було цікаво дізнатися про кар’єрний шлях, досвід інтерв’ю на посаду аналітика, обов’язки, відповідальність та знання, які є необхідними для такої роботи.

Максимчук М., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Зустріч з Анною Липовою справила на мене враження. Цікаво було послухати, як працює регіональний аналітик ТзОВ ТВК “Перша приватна броварня «Для людей — як для себе!», оскільки це незвична галузь. Ця робота досить відповідальна і важка, але коли ти прагнеш до вдосконалення та розвитку своїх здібностей, навичок, щоб добитись кращого на новому рівні, то аналітик саме для тебе.

Кучерук О., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

25.11.15 р. відбулася зустріч з практикуючим аналітиком підприємства ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня» Анною Липовою. Вона розповідала нам про практичні аспекти роботи аналітика на виробничо-торговому підприємстві, нюанси збору статистичних даних стосовно обсягів продажів по різних регіонах України та їх тенденціях. Цікавим було дізнатися те, що теоретичні знання, які здобуваються нами в університеті все таки мають велике значення, оскільки саме вони закладають основи розуміння процесів в економіці та допомагають інтерпретувати їх за допомогою аналізу. Анна Липова також розповіла нам цікаву інформацію про процес формування статистичних звітів та зведених таблиць за допомогою програми Excel, що допомагає аналітикам швидко і зручно обробляти великі масиви інформації. Далі звіти аналітиків надаються безпосередньо керівництву підприємства, яке вже на їх основі визначає подальшу стратегію діяльності підприємства та приймає ефективні управлінські рішення.

Цікавим був також досвід Анни Липової яким вона поділилась з нами стосовно методів пошуку роботи на ринку праці та процесу проходження співбесіди на роботу.

Зустріч закінчилась оптимістичними побажаннями та корисними настановами на наше майбутнє професійне життя. Загалом було дуже цікаво та пізнавально, оскільки досвід та реальні слова аналітика-практика дали зрозуміти, що вивчення аналізу є дійсно корисним для подальшого професійного зростання та становлення справжнім спеціалістом в сфері своєї професії.

Шимчук Ю., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Зустріч цікава, мали можливість отримати відповіді людини яка проводить аналіз на практиці. Дізнатися різницю роботи аналітика і бухгалтера. Переконалися в необхідності роботи аналітика, і наскільки він важливий в діяльності підприємства.

Нечасний О., студент групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Мені зустріч дуже сподобалась. Для себе я дізнався багато нового та цікавого, і думаю мені це знадобиться у майбутньому. Робота аналітиком цікава і потребує багато навичок.

Джусь В.,студент групи ОАМ-25 ФОФ.