Студенти-міжнародники разом із завідувачем кафедри міжнародних економічних відносин Катериною Романчук та старшим викладачем Валентиною Ксендзук з 01 по 03 лютого 2018 року взяли участь в тренінгу з проектного менеджменту, який організували та провели представники Львівського обласного молодіжного центру та подорожували Західною Україною. Поїздка запам’ятається студентам та викладачам не лише приємними спогадами про екскурсію Львовом та замками України, але залишиться з ними як отримані знання, здобутий досвід та нові знайомства.

«В перший день поїздки ми відвідали Олеський замок. Особисто мене вразила його історія та поєднання середньовічної величі військової фортеці із аристократичним прагненням до багатства і краси маєтку знаті. Сьогодні, відреставрований, він всім своїм виглядом передає атмосферу свого часу, а колекція унікальних і особливих експонатів дозволяє на власні очі побачити деталі матеріального і духовного життя господарів цього замку». (Владислав Подольський, МЕ-3)

«Ми, студенти-міжнародники, відвідали Олеський замок, який справив на нас велике враження. Це місце з надзвичайними краєвидами, скарбами та своєю легендою. Тут живе історія, містика та мистецтво. Для нас провели цікаву пізнавальну екскурсію замком, яка перенесла нас у часи середньовіччя. Незважаючи на напади, пожежі та інші негаразди замок зберіг свою неповторність». (Карина Колесник, МЕ-3, Крістіна Хімач, МЕ-2 та Максим Ткачук, МЕ-1)

«Наша поїздка до Львова запам’ятається гарними враженнями, емоціями та новими знайомствами. Ми відвідали багато цікавих місць у місті Лева. Неочікувано для себе знайшли неординарний заклад «Дім легенд» з виходом на оглядовий майданчик на даху, де побачили вражаючий та засніжений краєвид міста. Сонячна погода надихнула нас на підкорення 440 сходинок на міську Ратушу, де відкривається мальовничий пейзаж старовинного міста. З настанням вечора, місто оживає завдяки місцевим музикантам, які пробуджують тільки щирі емоції. Львів – це те місто, яке хочеться відвідувати знову і знову». (Вероніка Бабушко та Олена Янушевич, МЕ-3)

«Під час поїздки ми мали можливість прогулятись не лише по весняно теплому, але і по засніженому Львову. Хоча в сніг по слизьких сходах це було нелегко, але ми піднялись на верхівку Замкової гори та були зачаровані краєвидами старовинного міста. Споглядаючи таку красу, розумієш, що все, що не є, всеосяжне, досить тільки того захотіти». (Маша Ткачук, МЕ-1)

«Перебування у Львові запам’ятається екскурсією до однієї з найцікавіших культурних цінностей Львова − Замку Потоцьких. Назовні велична будівля, оброблена старовинною ліпкою та прикрашена фантастичними скульптурами, а всередині зацікавлює різноманітністю кімнат за різними країнами та мистецькими напрямами. Поїздка до Львова стала для нас великою мотивацією до подальшого навчання та подорожей». (Тетяна Рокитенець, МЕ-3)

«Дозвілля ми проводили з користю, зокрема відвідали прем’єру вистави “Пісні княжого саду” в театрі ім. Леся Курбаса – про любов, пошуки скарбу, помсту, відвагу і чари, в якій переплітаються фольклор і міфи. Гра акторів, музичний супровід та сценарій вистави нас зачарували, на годину ми поринули у вир емоцій та прожили цю історію разом з персонажами”. Ось так ми долучилися до прекрасного і відчули атмосферу культурного життя Львова». (Мар’яна Твардовська, МЕ-1)

«Наш перший день тренінгу розпочався зі знайомства у форматі гри під назвою «Дві правди-одна брехня». На наше приємне здивування вся наша робота на тренінгу полягала у грі, де ми вчилися і генерували нові спільні ідеї для наших майбутніх проектів. Протягом цілого дня ми мали можливість розширити свої знання та навички в сфері проектного менеджменту на прикладі багатьох методів (метод У. Діснея, дерева проблем та інші). Завдяки участі в тренінгу ми навчилися працювати в команді, обмінюватися інформацією та доповнювати один одного. І, як результат, впевнились, що командна робота принесе більше користі у написанні проекту, так як кожен вносить всій погляд на проблему. Крім того, на тренінгу ми слухали презентацію про реалізовані проекти в рамках участі в Українсько-Польській Раді Обміну Молоддю та отримали відповіді на всі питання, які виникали в під час обговорення заявки». (Марія Ткачук, МЕ-1)

«Другий день тренінгу розпочався з енерджайзеру, які протягом всього тренінгу заряджали нас позитивними емоціями, ми повторили пройдений матеріал, обговорили шляхи пошуку партнерів та продовжили продукувати нові ідеї і удосконалювати здобуті знання. Отримали цікаву інформацію про різні сайти з тренінгами, курсами, проектами і грантами, літніми школами з вивченням іноземних мов. А по закінченню тренінгу отримали сертифікати, а разом з ними новий досвід та позитивні емоції». (Марія Миронюк, Вікторія Ігнатюк, МЕ-3 та Мар’яна Твардовська, МЕ-1)