Студентки першого курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Марія Миронюк та Тетяна Рокитенець вибороли у конкурсному відборі можливість участі у Саміті проактивних «Б.У.М» – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй», що відбувся 2-4 травня 2018 р. у Пущі-Водиці на базі міжнародного дитячого центру «Артек». Саміт організований Міністерством молоді та спорту України та Українською Академією Лідерства у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Київською обласною державною адміністрацією та за підтримки програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Саміт «Б.У.М» – це триденний експрес-курс з покращення якостей лідерського характеру. Даний захід створений для молоді, яка хоче розвивати себе та суспільство і налагодити зв’язки з активними людьми зі всієї України. У програму Саміту входили лекції на різноманітні тематики: мотивація й постановка цілей, особистісний розвиток, самопрезентація, робота з громадою тощо. Окрім цього, воркшопи та завдання, які допомагали усвідомити свою роль у суспільстві й показали можливості розвитку власної громади. Даний саміт допоміг поглибити розуміння соціальної активності, знання технік проектного менеджменту й особливостей функціонування неприбуткових організацій. “Б.У.М.” надав усі необхідні інструменти для подальшого життя в якості соціально активних особистостей.

«Найбільше мені сподобався виступ радника міністра фінансів України Олени Макеєвої, яка також є віце-президентом Міжнародної громадської організації «Рада незалежних бухгалтерів та аудиторів». Олена Макеєва поділилася досвідом роботи в сфері державного управління та співпрацею з міжнародними громадськими організаціями у сфері бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування, метою якої є обмін досвідом, запозичення найкращих світових практик та залучення експертів з різних країн світу до процесу вдосконалення профільного законодавства України.

Надзвичайно пізнавальним був тренінг по проектному менеджменту Романцової Олександри, що є консультантом з розвитку особистісних компетенцій, координатором проектів моніторингу порушень прав людини на сході України і в Криму «Центру Громадянських Свобод». Вона розповіла про основи командного утворення, для чого потрібна ефективна комунікація в проектних командах, для чого потрібні навички публічних презентацій для керівників проектів, як вести переговори в проектах, як комунікувати із замовником і як правильно формувати запити. Здобуті знання, навички та інструменти обов’язково стануть в нагоді при створенні власних соціальних проектів як на локальному, так і на національному рівнях» – Марія Миронюк, група МЕ-3.

«Велика подяка організаторам Саміту за цікавий, високоякісний, ПРОДУКТИВНИЙ, насичений захід, вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини курсу. Дуже насичений по інформації семінар. Багато почерпнула для себе нового, по-іншому глянула вже відоме. Враження найкращі. Цікаву інформацію отримала з виступу делегата ООН про «Цілі сталого розвитку». Семінар зацікавив, «запалив» ідеями» – Тетяна Рокитенець, група МЕ-3.