21 січня 2017 р. у стінах Житомирського державного технологічного університету за сприяння та підтримки ректорату та керівництва факультету обліку і фінансів та факультету економіки та менеджменту, спільними зусиллями кафедри міжнародної економіки та Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти організовано проведення ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки.

На відкритті заходу виступила з привітальним словом доктор економічних наук, професор, декан факультету обліку і фінансів Олена Адамівна Лаговська, яка розповіла учням та вчителям про переваги навчання у ЖДТУ та виключні можливості, які забезпечує університет для комфортного та цікавого навчання студентам.

Також учасників привітала кандидат економічних наук, доцент, декан факультету економіки та менеджменту Олена Григорівна Денисюк, яка розповіла про особливості навчання на факультеті та провела розіграш призів серед учасників олімпіади.

Студентський погляд на навчання у стінах ЖДТУ презентувала студентка 4 курсу факультету обліку і фінансів Аліна Срібна, яка розповіла про переваги навчання в університеті та можливості участі студентів ЖДТУ у проектах академічної мобільності та міжнародних стажувань.

Про організаційні положення та регламент проведення олімпіади, а також порядок оцінювання робіт учасників проінформував методист з географії центру методичного забезпечення Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Іванович Щербань, відповідальний за проведення даного етапу олімпіади з економіки.

Під час виконання учнями завдань олімпіади перед учителями економіки загальноосвітніх навчальних закладів Житомирської області виступила кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної економіки Катерина Володимирівна Шиманська з доповіддю «Формування професійних компетенцій економіста-міжнародника: освітній базис, міждисциплінарні зв’язки та інтерактивні методи навчання».

Учасники заходу були вражені сучасністю, високим рівнем організації заходу та теплою атмосферою Житомирського державного технологічного університету, відкритого для студентів та абітурієнтів.