3.12.2015 р. в Житомирському державному технологічному університеті кафедрою бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності в рамках наукового гуртка “Аналітична оцінка та контроль бізнес-процесів суб’єкта господарювання” та кафедрою економічної теорії та загальноекономічної підготовки проведено зустріч студентів факультету обліку і фінансів спеціальності “Облік і аудит”, “Фінанси і кредит”, “Міжнародна економіка” та факультету економіки та менеджменту з фінансовим директором ТДВ “Житомирські ласощі” Ольгою Прус. Зустріч була присвячена окресленню якостей та навичок, якими повинен володіти фінансовий аналітик; перспектив професії бухгалтер, фінансист, аналітик; перспектив працевлаштування випускників.

 

Враження слухачів

 

Зустріч з фінансовим директором ТДВ “Житомирські ласощі” справила найкращі враження! Було цікаво і пізнавально! Особливо вразило те, що дійсно після закінчення університету можна за кілька років досягти значних успіхів у нашій професії! Цей факт стимулює і надихає на удосконалення своїх знань для того, щоб реалізувати себе! Також Ольга Прус роз’яснила щодо робочих буднів фінансового аналітика. Студентський стереотип про те, що робота аналітика – це лише розрахунок різних економічних показників і надання висновку керівництву щодо результатів своїх розрахунків, було зруйновано. Ольга Прус довела, що від роботи аналітика на підприємстві залежить подальша діяльність підприємства, всі головні та стратегічні рішення приймаються на основі розроблених аналітиком звітів, які, в свою чергу, складаються і подаються у доступній та зрозумілій формі. Після закінчення університету хотілося б спробувати себе у ролі аналітика! По завершенні зустрічі, Ольга акцентувала увагу на якостях, які мають бути присутні у аналітика, а саме: комунікабельність, наявність оригінального мислення, наявність розуміння того, що ти робиш, та усвідомлення всієї відповідальності своєї роботи! Побільше б таких зустрічей, які надають сил на досягнення всіх своїх цілей!

Грибинюк Н., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Загальні враження від зустрічі з Ольгою Прус позитивні. Спілкування було легким та дружнім, тому відразу всіх захопило.

В ході зустрічі ми дізнались про: обов’язки фінансового директора;якості та навички якими повинен володіти фінансист;перспективи професії.

Шайдецька І., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Найбільше вразило те, що Ольга є випускницею нашого факультету 2011 р. І незважаючи на невеликий досвід, і такий короткий термін вона змогла досягнути такого успіху. Це ще раз доводить, що отриманні нами знання в університеті є дуже необхідними і корисними при працевлаштуванні, а також при виконанні своїх професійних обов’язків. Також аналітик розповіла нам про те, що робота у фінансовому відділі є складною, досить відповідальному але й одночасно цікавою. В результаті якісно виконаної роботи можна отримати гарну винагороду, а, саме головне, можливість кар’єрного росту.

СірацькаА.,студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Цікавим було те, щоб стати фінансовим директором Ользі знадобилося три роки плідної праці. За допомогою гарних економічних знань, які вона отримала в ЖДТУ допомогли їй досягнути поставленої цілі в професійному житті.Панні Ольга сказала: «Для того щоб отримати професійний ріст необхідно – просто небайдуже ставитися до своєї роботи, не просто здавати звіти, а й розуміти те, що ти виконуєш і вміти пояснити, проаналізувати та надати точну та достовірну інформацію керівництву».

Для себе особисто зрозуміла, що необхідно йти до поставлених цілей, не зупинятися на досягнутому та в найближчому майбутньому стати фінансовим директором.

Самосей А.В., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Надзвичайно цікавою була зустріч із фінансовим директором Ольгою Прус. Мене вразив та вмотивував професійний розвиток та прагнення до самовдосконалення молодого фахівця.

Максимчук М., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Зустріч з фінансовим директором ТДВ “ЖЛ” була досить насиченою. Цікаво було послухати, як працює фінансовий директор, і як вона дійшла до цієї мети.

Кучерук О., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Цікаво було почути про досвід швидкого кар’єрного зростання на даному підприємстві від реальної людини, яка починала свій шлях з майже самих низів та досягла крісла фінансового директора за 4 роки. Загалом розповідь Ольги Прус дуже сподобалась та надихнула на майбутні звершення в досягненні власної мрії професійного плану!

Шимчук Ю., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Мені зустріч дуже сподобалась. Для себе я дізнався багато нового та цікавого, і думаю мені це знадобиться у майбутньому. Ольга Прус відразу попередила і дала зрозуміти описуючи свою роботу, що посада фінансового директора на великому підприємстві потребує знань у багатьох сферах, а також комунікабельності, адже ця посада вимагає багато спілкуватися з людьми як в середині компанії, так і за її межами, а також уміти організувати роботу, що є також дуже важливим для отримання оперативної інформації в разі необхідності.Цікавим був також досвід Ольги Прус яким вона поділилась з нами стосовно методів пошуку роботи на ринку праці та процесу проходження співбесіди на роботу.

Покотило А., студент групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Відвідавши зустріч з фінансовим директором «ЖЛ» знову переконався в універсальності професії бухгалтера і, взагалі, напряму підготовки «Облік і аудит». Завдяки розповіді Ольги Прус дізнався, що, знаючи основи ведення обліку, можна займати будь-яку із керівних посад і не лише. Вона на власному прикладі пояснила про корисність даних знань для контролю всіх фінансових потоків на підприємстві. І дійсно це так. Ще раз переконався що комунікабельність є невід’ємною частиною обов’язкових здібностей будь-якого фахівця в тій чи іншій галузі. На всі поставлені запитання пані Ольга давала чіткі відповіді, що підтверджує її високий рівень знань, які вона вправно використовує під час своєї трудової діяльності. Дякую, чекаю нових зустрічей і цікавих вражень.

Можарівський С., студент групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Для себе ми зрозуміли що робота фінансового директора потребує не тільки вмінь і навиків з курсу «Фінанси», але й велику питому вагу займає саме:бухгалтерський облік, фінансовий аналіз та управлінський облік. Для того, щоб налагодити систему зв’язку між усіма відділами потрібно вміти спілкуватися з людьми, і знаходити спільну мету, так як фінансовий директор повинен отримати достовірну і чітку інформацію, та вміти її подати керівництву, щоб діяльність була прибутковим, а підприємство рентабельним та ліквідним.

Коберник І., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

На зустрічі розповідалося про обов’язки, відповідальність на даній посаді, як насправді проходить день фінансового директора, перспективи та можливості професії, якості, якими необхідно володіти для працевлаштування та подальшого кар’єрного росту. Розповідалося про здобутки та шлях до даної посади самої Ольги Прус. Акцентувалась увага на тому, що це дуже цікава та важлива професія. Донесена інформація була цікавою, а головне закликала до змін у житті та надихала розвиватися та самовдосконалюватись.

Поліщук В., студентка групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Зустріч з фінансовим директором ЗАТ «Житомирські ласощі» допомогла зрозуміти що можливо за 4 роки отримати бажану посаду. Мали можливість поспілкуватися з аналітиком який використовє свої вміння на практиці.

Нечасний О., студент групи ОАМ-25 ФОФ.

 

В ході зустрічі дізналися про:основні вимоги для працевлаштування на дане підприємство;важливість фінансового управління діяльністю підприємства;особливості пошуку альтернативних варіантів вирішення поставлених управлінських задач;необхідність знань в усіх сферах (в т.ч.: економіка, фінанси, право, бухгалтерський облік) для більш якісного та ефективного виконання своїх повноважень.

Ревенко А., студент групи ОАМ-25 ФОФ.

 

Такі зустрічі цікаві і корисні тим, що інформацію яку розповідають, можна використати у майбутньому для працевлаштування.Для працевлаштування не потрібні зв’язки, а треба сумлінно працювати і тільки тоді можна досягти успіху.

Копилова Д., студентка групи ОАМ-25 ФОФ