Освічена молодь є запорукою успішної нації та розвитку України.

Житомирський державний технологічний університет бере активну участь у процесі підготовки кваліфікованих спеціалістів – спільно з Житомирським територіальним відділенням МАН (КПНЗ «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді») відкрив гурток з економіки «Юний економіст».

Можливості для творчого зростання

Робота гуртка відбувається в рамках позашкільної освіти та орієнтована на учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл міста Житомира та Житомирської області. Заняття в гуртку відбуваються як у формі лекційних занять, де слухачі мають змогу отримати ґрунтовні знання в сфері економіки від кандидатів та докторів економічних наук, що працюють в Житомирському державному технологічному університеті, так і у формі семінарських занять та ділових ігор. Використання ділової гри дозволяє слухачам брати активну участь у навчальному процесі та на власному прикладі відчути дію економічних законів, також спробувати реалізувати набуті знання.

Окрім класних занять робота гуртка передбачає зустрічі з успішними представниками бізнесу м. Житомира та екскурсії до найбільших підприємств міста.

Активізація наукової роботи

Слухачі мають можливість долучитися до наукової роботи та взяти участь у конкурсі наукових робіт, що проводиться Малою академією наук України. Суттєвою перевагою є те, що члени гуртка автоматично проходять на Другий етап конкурсу – обласний, де виборюють право на участь у Третьому – фінальному етапі, що проходитиме у м. Києві.

Формування конкурентних переваг у вступній кампанії 2016

Призери Третього етапу конкурсу наукових робіт, що посіли І-ІІІ місце, отримують додаткові бали до результатів ЗНО, яке складатимуть у 2016 році.

Робота гуртка «Юний економіст» спрямована на формування економічного світогляду школярів, залучення їх до наукової та творчої діяльності, виявлення обдарованої молоді та створення умов для їх успішної самореалізації на благо усієї країни.