На факультеті обліку і фінансів Житомирського державного технологічного університету студенти напряму підготовки “Облік і аудит” вивчають польську мову за професійним спрямуванням починаючи з 1 курсу. Поглиблене вивчення професійної іноземної мови надає можливість студентам брати участь в різних програмах, стипендіях, проектах, конференціях, стажуваннях під час навчання в університеті, а в перспективі є хорошою перевагою в процесі пошуку роботи.

Студенти-обліковці, які вивчають польську мову (а їх близько 110 осіб), разом з викладачами факультету вже неодноразово відвідували Економічний університет в Кракові, де проходили стажування, відвідували лекції польських професорів з бухгалтерського обліку.

Під час стажування студенти не лише навчаються, але й мають час для відпочинку та ознайомлення з історією, традиціями та визначними місцями Польщі.

23 травня 2015 року в Житомирському державному технологічному університеті відбудеться ІІ Загальноукраїнський Диктант Польської Мови “Я пишу, Ти пишеш, Ми пишемо на польській… Польський Диктант на Україні” в рамках проекту “Biało-czerwone ABC. Program wspierania oświaty Polskiej na Ukrainie”, організатором якого виступає Фонд Вільність і Демократія (Fundacja Wolność i Demokracja). Диктант відбудеться одночасно в 10 великих містах України. Студенти факультету обліку і фінансів активно допомагатимуть в організації та проведенні Диктанту в Житомирському державному технологічному університеті, а також 17 студентів братимуть участь в написанні Диктанту.