04 листопада 2014 року у ауд. 334 Житомирського державного технологічного університету відбувся брейн-ринг для студентів 2-4 курсів на тему: “Логічне мислення бухгалтера та фінансиста – запорука професійного успіху” в рамках святкування Одинадцятиріччя з дня створення Факультету обліку і фінансів

Організаторами виступили студенти 5 курсу ФОФ магістранти Дарія Лисюк, Вікторія Кобилинська, Марина Колеснікова та Тетяна Шаповал під керівництвом к.е.н., доц., заст.. зав. каф. бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності  Козлової Марії Олегівни та к.е.н., доц. кафедри бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності Валентини Олександрівна Іваненко.

Основні питання щодо організації, підбору конкурсних завдань та зарядження усіх позитивом узяли на себе студенти-організатори – магістранти ОА Дарія Лисюк, Вікторія Кобилинська, Марина Колеснікова та Тетяна Шаповал . на цей раз викладачі виконували допоміжну роль, а самі студенти по суті влаштували свято для ФОФівців.

Креативність, швидкість реакції учасників команд, дотепність та логіку оцінювало експертне журі:

  1. Голова журі – Перший проректор Житомирського державного технологічного університету, доктор економічних наук, професор, Академік академії економічних наук України – Оксана Вікторівна Олійник.
  2. Заступник декана факультету обліку і фінансів, професор кафедри обліку і аудиту, сертифікований аудитор України, доктор економічних наук, професор – Олена Адамівна Лаговська.
  3. Завідувач кафедри бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності, доктор економічних наук, професор, Академік академії економічних наук України – Ірина Валеріївна Замула.
  4. 4. Професор кафедри бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності, сертифікований аудитор України, атестований судовий експерт, доктор економічних наук, доцент – Тетяна Анатоліївна Бутинець.
  5. 5. Кандидат економічних наук, доцент, заст.. зав. кафедри фінансів і кредиту – Литвинчук Ірина Вікторівна.
  6. Кандидат економічних наук, доцент, доц. кафедри бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності Валентина Олександрівна Іваненко.
  7. Кандидат економічних наук, доцент, заст. зав. каф. бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності Козлова Марія Олегівна.
  8. 8. Студентка 5-го курсу факультету обліку і фінансів – Папіжук Наталія Олегівна.

Взагалі варто відмітити, що в участі у Брейн рингу виказали зацікавленість багато студентів ФОФ. Організаторами було наголошено, що команди мають показати виключно заповзятість, активність, неординарність та нешаблонність мислення, кмітливість та креативність.

Учасниками Брейн-рингу стали студенти 2-4-го курсів Факультету обліку і фінансів, які попередньо сформували п’ять команд: “Усмішка” (Ревенко Андрій (капітан команди), Муравський Ян, Ситнік Ганна, Поліщук Вікторія, Решетнік Вадим, Волинець Наталія), «ВВП» (Захарчук Дмитро (капітан команди), Кисель Анна, Янушкевич Олена, Савелюк Тетяна, Степанська Алла, Шевцова Анастасія), «Шахраї», що була сформована з фінансистів (Шахрай Володимир (капітан команди), Прохорчук Катерина, Душинська Вікторія, Тільницька Анна, Варчук Інна), «Дісанія» (Ополонець Олег (капітан команди), Галагуз Ліна, Мельник Алла, Пазюк Марія, Суркова Тетяна, Прокопенко Віталій), «Бабло і зло» (Рогова Вєліта (капітан команди), Опрелянська Валентина, Срібна Аліна, Лук’янчук Олександр, Вічавський Дмитро, Гавриловська Дарина).

Неперевершений ведучий інтелектуального свята – кумедний та неповторний п’ятикурсник Євген Бобер.

Студенти виконували 4 завдання: 1) Привітання (візитка); 2) загадки та логічні задачі; 3) «Музичний крокодил» (пантоміма); 4) надайте швидку відповідь та сформуйте якомога більше слів з літер.

Ідеї організаторів щодо вибору конкурсів сподобалися не лише командам, але й викликали живу та схвальну реакцію усіх присутніх, і особливо вболівальників команд.

Команда «ВВП» приємно здивувала присутніх цікавою та дотепною і гарно зрежисованою відео-візиткою, яка додала їм балів і вивела на друге місце.

Перше місце виборола збірна 4 курсу ОА команда “Усмішка”, друге місце – команда “ВВП”, третє місце посіла команда “Шахраї”, 4 місце “Дісанія”, 5 місце – за командою “Бабло і зло”.

Студенти усіх команд показали високий рівень логічного мислення, неабиякі творчі здібності, швидкість реакції та уміння нестандартно мислити. Крім того, останній конкурс тестував і те, як «спрацьована» та згуртована кожна команда.

А взагалі Брейн-ринг виявився справжнім святом для усіх присутніх! І студенти, і викладачі зарядилися позитивом та гарними враженнями. Організатори спрацювали добре, виявилося, що наші студенти можуть зробити справді незабутній день для рідного факультету!

Інформацію підготувала доц. М.О. Козлова