У середу, 16 жовтня 2013 року, о 12-40 у актовій залі ЖДТУ відбулася зустріч із магістром з бухгалтерського обліку Майклом Пітером Бангура (С’єрра-Леоне) (Michael Peter Bangura).

Зустріч було організовано доцентом кафедри бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності к.е.н., доц. М.О. Козловою, що є однією з викладачів англійської мови за професійним спрямуванням у студентів Інституту обліку і фінансів ЖДТУ. Були запрошені студенти І-V курсів, що вивчають англійську мову за професійним спрямуванням, у яких в цей час немає занять.

Присутність близько шістдесяти студентів засвідчила високий ступінь зацікавленості до подібного заходу. Майкл Бангура, будучи за освітою бухгалтером, використовував у мові економічні та облікові терміни, вже знайомі студентам, а також намагався спростити конструкції для більш успішного розуміння.

Проте слід таки зауважити, що студенти все ж виявилися трохи неготовими сприймати на слух англійську мову із вуст носія мови, і ніяковіли, незважаючи на заохочення задавати будь-які питання.

Приємною несподіванкою для присутніх студентів було те, що Майкл розмовляє і російською мовою, а також, що їх ще більше вразило, – українською.

Усі обліковці та фінансисти погодилися, що зустріч безумовно була корисною, додала їм досвіду, розширила кругозір. Багато хто висловлювався щодо необхідності організації повторної зустрічі із Майклом Бангура.