27 лютого 2012 року з нагоди святкування “Дня чеської культури в Житомирському державному технологічному університеті” відбулася зустріч ректора ЖДТУ д.т.н., проф. Мельничука П.П. та проректорів – д.е.н., проф. Олійник О.В., д.е.н., проф. Євдокимова В.В., к.т.н., проф. Виговського Г.М., Ткачука О.А. з поважними гостями з Чеської Республіки – послом Чеської Республіки І. Почухом, консулом паном П. Пешеком, Секретарем Посольства з питань політики і зв’язку з громадкістю М. Еккартом і першим секретарем посольства Чеської Республіки В. Каралом.

Д.е.н. проф. Ф.Ф. Бутинець та д.е.н., проф. Л.В. Чижевська організували для гостей спілкування з професорсько-викладацьким складом та студентами Інституту обліку і фінансів  ЖДТУ та святковий концерт.

Студенти Інституту обліку та фінансів, що поглиблено вивчають чеську мову, на чолі з викл. Н.В. Чижевської та студенткою 4-го курсу Т.В. Пенківською, підготували святковий концерт та провели презентацію курсових робіт з фінансового обліку, обов’язковою вимогою до яких було виконання одного з параграфів чеською мовою, оскільки ЖДТУ – єдиний в Україні ВУЗ, де вивчається чеська мова для бухгалтерів.