18.10.2017 р. викладачами факультету обліку і фінансів С.В. Кучер та К.О. Вольською відвідано Семінар з технік навчання студентів для здачі іспиту СІМА  у форматі “кейс-стаді”, що проходив в м. Києві за підтримки СІМА в УКРАЇНІ та АТС-МОРГАН.

Інструктором з навчання запрошено Девіда Харіса, керуючого директора британською консалтинговою компанією Chevin Consultants Ltd., заснованою у 1997 році.

Викладачі факультету з інструктором з навчання Девідом Харісом

У ході семінару відбувся обмін досвідом щодо навчання методикам викладання СІМА “кейс-стаді”: особливостей подачі матеріалу для студентів та отримання ними важливих навиків для опрацювання кейс-стаді та, в подальшому, здачі іспиту СІМА.

На семінар були запрошені лідери серед ВУЗів України, що започаткували співставлення та гармонізацію навчальних програм підготовки бакалаврів та магістрів за спеціальністю «Облік та оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування» на відповідність вимогам СІМА, до яких входить і Житомирський державний технологічний університет.

Навчальні програми підготовки спеціалістів з обліку та оподаткування рівня бакалавра та магістра ЖДТУ у 2017 році були переглянуті на відповідність вимогам СІМА (Привілейований Інститут Управлінських Бухгалтерів, Великобританія) та акредитовані. Отримання акредитації СІМА підтверджує високу якість наповнення програм навчання та декларує позицію ВУЗу – гармонізацію програм навчання з вимогами найкращих світових практик підготовки фінансових спеціалістів, адже СІМА є визнаним лідером фінансових кваліфікацій у світі.